Rohamos tempóban fejlődik a technika, melynek nap, mint nap élvezzük előnyeit és hátrányait egyaránt. Kiragadnék egy szemléletes példát, ugyanis sokan tapasztaljuk, hogy az egyre újabb telefonunk egyre nagyobb méretű képeket, videókat, hangfelvételeket készít egyre jobb minőségben. Ezzel egyetemben nő az okostelefonok belső tárhelyének kapacitása is, de sokszor tapasztaljuk, hogy azért nem egyforma ütemben… sőt ha az ember nem a csúcskategóriás telefonok közül válogat, akkor hamar tárhelyproblémákba ütközhet.

Ilyen esetben több lehetősége van az embernek, hisz van több offline és online lehetőség egyaránt. Az offline lehetőségeket vizsgálva jó ötletnek tűnik a multimédiás tartalmak gyakori mentése például a személyi számítógépre, külső merevlemezre, stb. Ha a készülék bővíthető például microSD kártyával, akkor beállítható, hogy az elkészült képek ezen tárolódjanak, valamint érdemes ilyenkor átmozgatni az eddig készült képeket is a memóriakártyára, ezzel helyet felszabadítva a készülék belső memóriáján, melyet ő pörgősebb működéssel fog meghálálni.

Az online lehetőségek nagy része hasonló logika mentén épül fel, melyek közül most a Google által üzemeltetett Google Drive-ról fogunk egy picit beszélni.
Ha rendelkezel gmail.com-os email címmel, akkor egyben birtokosa vagy 15 GB Google Drive online tárhelynek is, melyet a következő módszerrel 1 Terabájttal (1024 GB-tal) növelhetsz meg.

A Google folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, melyek közül most a Google Maps-hez kér közösségi segítséget, melyet többek közt online tárhellyel is honorál számunkra. A Helyi idegenvezetők projekttel a Google egy olyan globális közösséget szeretne létrehozni, amelynek tagjai megosztják felfedezéseiket a Google Térképen (Google Maps). Ezzel segíthetünk másoknak rátalálni a legjobb helyekre, új barátokra tehetünk szert, és mindeközben exkluzív előnyöket szerezhetünk.
Segítségünkkel bárki könnyen megtalálhatja hol kapható a legfinomabb kávé? Melyik művészeti galériában láthatók a legérdekesebb kiállítások? Hol a legízletesebb a villásreggeli?

A Helyi idegenvezetők program segít, hogy a Google Térkép milliónyi felhasználója bárhol otthon érezhesse magát a világban. A hangsúly azon a szívmelengető érzésen van, amit akkor érzünk, amikor másoknak segíthetünk új, gazdag élményeket szerezni. No és persze az ezzel járó előnyökön. A helyi idegenvezetők minden egyes alkalommal, amikor segítenek továbbfejleszteni egy helyet a Google Térképen, pontokat szereznek, amelyekkel hozzáférhetnek valami újhoz. Minden alkalommal, amikor előre lépünk egyet a Google Térképen, közelebb kerülünk valamilyen újdonsághoz: például előzetes hozzáférést kaphatunk egy új termékhez, exkluzív nyereményjátékokon vehetünk részt, vagy bővíthetjük Google Drive tárhelyünket.

Google Drive 1 TB tárhely
Google Drive 1 TB tárhely

Ötféleképpen szerezhetünk pontokat: képeket töltünk fel, véleményeket osztunk meg, új helyeket adunk hozzá, hibás adatokat javítunk, kérdéseket válaszolunk meg. (További részleteket erről a pontrendszerről itt olvashattok.)

„Szereted megosztani a világgal a hasznos információt tartalmazó véleményedet? Nagyszerű. Pár fotót is mellékelnél? Még jobb! Minden helyért, amelyet véleményezel, lefotózol, hozzáadsz a rendszerhez, szerkesztesz, illetve új adatokkal egészítesz ki, pontokat kapsz.”

Érdemes tehát csatlakozni ehhez a programhoz mindenféleképpen, mert segítségünkkel szerezhetünk magunknak rengeteg online tárhelyet, valamint egy még hasznosabb, még használhatóbb, még szerethetőbb Google Térképet is a közösség erejével.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS